Studioparallel

Art Fund Pavilion 2009 – London

Posted in Competition by pierre forissier on March 21, 2009

Art Fund Pavilion competition – submission for cre8architecture

artfund-boards-1-mini

The objective of The Art Fund Pavilion architecture competition is to provide The Lightbox in London with a semi-permanent summer pavilion which will sit alongside their RIBA award-winning building by Marks Barfield Architects.

This is one of the two entries submitted by cre8architecture.

The concept of the pavilion is to experiment with a developmental pattern in the evolution of an organism, to let spontaneous forces go without mediation. This results into an organic structure that wraps itself with a protective membrane. The main structure is a plywood frame assembled into ribs-like elements in a 200x400mm perpendicular grid. Ribs depth & thickness are integral and adjustable parameters of the model.

Project published in:

Fastcompany (USA) June 09

What is Computer Numerical Controlled Design? Five Beautiful Examples’

Arquitectura y Diseno magazine (Spain) October 09

Archdaily May 09

Tagged with: , ,